Bérsajtolás

 

A BÉRSAJTOLÁS EGYELŐRE SZÜNETEL CSALÁDI OKOK MIATT!

Üzemünk bérsajtolást is végez. Gépeink alkalmasak napraforgó-, repce-, lenmag és tökmag, valamint mák feldolgozására. Napraforgónál előre egyeztetés esetén az alapanyag beszállításakor azonnal elvihető az étolaj és/vagy a napraforgó pogácsa. Bio magvakat is fel tudunk dolgozni. Mivel alaphelyzetben napraforgóból gyártunk, más típusú magra való átállás időt és munkát igényel, ezért ez többletköltséggel jár. Ez a helyzet áll fenn a bio napraforgó feldolgozása esetén is.

Az egész technológia alapja az alapanyag jó minősége, ezért nagyon fontos a mag megfelelő tárolása, tisztasága és víztartalma. A nem megfelelő minőségű magot is fel lehet dolgozni, csak nem ezzel a technológiával, hanem a vegyi úton történő finomítási technológiával. Ilyet mi nem alkalmazunk.

A bérsajtolásra hozott magvakkal szembeni követelmények:

1. Jól szellőző, száraz, szigetelt és fedett helyen legyen tárolva közvetlen napfénytől védve (lehetőleg ne zsákban vagy edényben). A "szétterítés nylon fólián" jó megoldás lehet ha nem takarjuk le. Rágcsálókat és egyéb állatokat ne engedjünk az alapanyaghoz, még macskát, kutyát sem!

2. Illata az alapanyagra jellemző legyen, ne pedig dohos vagy büdös.

3. Tisztasága a szabványnak megfelelő, "tárolóban letárolt" minőségű legyen. Tehát ne "kombájntiszta" legyen, hanem attól tisztább, azaz szármaradványtól, törött szemtől, idegen magvaktól és gyommagvaktól mentes legyen. Amennyiben ezek nem állnak fenn, akkor a magtömegből levonásra kerülnek.

4. Deszikkálás lehetőleg ne legyen alkalmazva a magon, és az élelmezésegészségügyi várakozási idő letelte után történjen a beszállítás.

5. Nedvességtartalma napraforgó esetén 7%, vagy az alatti legyen. A 7% feletti víztartalom levonásra kerül.

6. Napraforgó esetén étkezési olajnapraforgó legyen - amilyen a fotón látható, és ne csíkos, mert annak sokkal kisebb az olajtartalma.

Az alábbi megoldásokat választhatja bérsajtolásnál:

1. csak étolajat kér

2.  étolajat és préselvényt kér

Az aktuális árakról kérem Önt, hogy a "Kapcsolat" menüpontban érdeklődjön.

A csomagolás módja, díjai:

Nálunk steril élelmiszeripari PET palackok vannak, ebbe tudjuk tölteni az étolajat. A PET palackokért bérsajtolás esetén külön költséget számítunk fel, mert ezeket mi is vásároljuk. Van lehetőség a megrendelő által hozott edényekbe való töltésre is. Ilyenkor viszont a steril és tiszta edényekben tárolt étolajra vállalunk garanciát. Arra is vigyázni kell, hogy az étolaj felett minél kevesebb legyen a levegő mennyisége. Mivel ezek természetes gyártású olajak, kevés levegővel érintkeztetve, hűvös és fénytől védett helyen kell tárolni.