• Főlap
  • Hírek, érdekességek

Miért veszélyes a fuzárium az emberre?

A fuzárium gombák olyan mérgező mikotoxinokat - anyagcsere termékeket termel, melyek veszélyesek az emberek és az állatok egészségére, valamint súlyosan károsítják a kalászosok termését - mennyiségét és minőségét.

Cikk folytatása

Dagad a német dioxinbotrány

2011. január 7., péntek 21:05 InfoRádió / MTI  

Egyre nagyobb hullámokat vet a németországi dioxinbotrány, Magyarországra azonban nem került a szennyezett élelmiszerből. A német mezőgazdasági minisztérium a dioxinszennyezés veszélye miatt 4709 gazdaságot zár be ideiglenesen.

 

Cikk folytatása

Méz: igaz vagy hamis?

Világunkban az igazán értékes dolgoknak az a legfõbb ismertetõ jele, hogy hamisítják. A hamisítás azonban ma már nemcsak a bankszakmában vagy ruhaiparban jelenik meg „fenyegetõ rémként”, hanem egyre inkább az élelmiszeriparban is.

Cikk folytatása

Génháború

Elmondható, hogy a GM élelmiszerek hamarabb kerültek be a kereskedelembe, mint ahogy azt a tudományos kutatások sebessége megengedné. Jelenleg az idegen géneket hordozó növények ártalmatlanságát nem sikerült igazolni, mégis a tengerentúlon nagy mennyiségben fogyasztják ezeket, sõt az európai forgalomba helyezés érdekében is határozott lépések történnek.

Cikk folytatása

További cikkeink...

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ

Elfogadom