Sok szemetet eszik a magyar?

A TV2 riportja. Ne együnk külföldi hulladékot – ezzel nyitotta a hetet a miniszterelnök.  Sok esetben ugyanis inkább a silányabb minőségű import árut vásároljuk, semmint a hazait.

Dorogi Gabriella riportjából egyébként az is kiderül, az olcsóbb külföldi alapanyagokból készített étel „kevesebb” lesz, mint ha ugyanazt hazaiból főzzük.

Érdemes meghallgatni Klima Anita táplálkozási tanácsadó szavait az olívaolajról 04:50-nél. "Van az olívaolajok között ugye szűz olívaolaj, extra szűz, de van a pomace és a salsa, ami az olívaolaj-termelő országokban - bár ugyan emberi fogyasztásra ezek az olívaolajok még alkalmasak, de az olívaolajat termelő országokban nem fogyasztják az emberek. Ezt ott már nem idézőjelben, de gépolajként használják. Márpedig mi ezt az olajat megvesszük."

A riport megtekintéséhez klikk ide!

Nyomtatás

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ

Elfogadom